English   |   Kontakt
 
 
   
Cila eshte Konfindustria?
Konfederata e Industrive te Shqiperise/Konfindustria eshte institucioni, qe grupon dhe perfaqeson vetem interesat e industrive te prodhimit&sherbimeve ne vend. Anetare te Konfindustrise jane perfaqesuesit me te rendesishem te industrive shqiptare ne te gjitha fushat si: industria energjetike, industria e kerkimit shfrytezimit dhe perpunimit te naftes. Ne Konfederaten e Industrive te Shqiperise / Konfindustria, ka te drejte te anetaresohet cdo subjekt, person juridik i Shqiperise, me kusht qe t'i perkasi vetem fushes te prodhimit ose ofrues sherbimesh dhe qe: - Pranon statutin e shoqates - Paguan kuotizacionin - Merr miratimin nga Keshilli Drejtues
[Me shume]
 
Cfare sherbimesh ofron Konfindustria per biznesin?
- Konfindustria, nepermjet zyrave/departamenteve te brendshem, operatoreve ne varesi te drejtperdrejte te saj si dhe bashkpunimit afatgjate me partneret e jashtem, ben te mundur dhenien e sherbimeve te integruara dhe me te kualifikuara profesionale ne tregun e Shqiperise dhe Kosoves per te gjitha kerkesat ligjore, financiare, tregtare, fiskale, menaxheriale dhe burimeve njerezore te kompanive te vendit dhe te huaj. Plotesimi i kerkesave te biznesit nga sherbimet e profesionale te ofruara nga Konfindustria eshte nje historia sukses 14 vjecare e deshmur ne dhjetra raste. Konfindustria ofron sherbimet profesionale si me poshte per te gjitha kategorite e bizneseve, por vecanerisht eshte e specializuar ne sektorin e burimeve natyrore, energjise, perpunimit te mineraleve, naftes, infrastruktures rrugore, portuale, aeroportuale, agroindustrise, bujqesise, teknologjise se informacionit. Sherbimet kryesor te Konfindustrise...
[Me shume]
 
Lajmet e fundit
Konfindustria per liberalizimin e tregut te sherbimit te kontrollit te makinave
2021-01-10
Konfindustria mbështet si një veprim të mirëpritur vendimin e fundit të ekzekutivit për dhënien fund të monopolit dhe liberalizimin e tregut të shërbimit të kontrollit të makinave. Hapja e plotë e tregut për përfshirjen e mundshme të qindra operatorëve/serviseve, shmangia e cdo mënyre të tërthortë monopolizuese, shoqëruar me vendosjen me ligj të vlerës së sipërme të tarifave do të sjellë shtimin e konkurencës me ndikim pozitiv në uljen e kostove, rritjen e cilesisë së shërbimit dhe formalizimin e ekonomisë. Monopolizimi i deritashëm i tregut nga koncesionarë privatë tregoi qartë mungesën e eficiencës së shërbimeve të ofruara, duke shkaktuar dhjetra milionë euro kosto në dëm të bizneseve dhe qytetarëve shqiptarë në formën e tarifave të paguara, gjobave të marra dhe kohës së humbur. Gjithashtu, monopolizimi i tregut provoi dhe paaftësinë dhe/ose mosdashjen e agjencive qeveritare të kontrollit për mënjanimin e pasojave të dukshme në dëm të qytetarëve, biznesit dhe ekonomisë kombëtare.
 
Konfindustria per mbarimin e investimit te TAP
2021-01-06
Konfindustria vlerëson si një cast historik të shumë pritur për sigurinë energjitike, ekonominë kombëtare dhe rritjen e rëndësisë strategjike të Shqipërisë, mbarimin e investimit prej mbi 40 miliard $ dhe fillimin e punës së gazsjellësit TAP/Trans Adriatic Pipeline. Investimet e TAP prej disa vitesh rresht kanë zënë peshën kryesore të investimeve të huaja në Shqipëri. Gazsjellësi TAP do të jetë nga rrjetet më të rëndësishme të furnizimit energjitik të shteteve të BE për disa dhjetëvjecarë dhe Shqipëria bëhet për herë të parë pjesë e rëndësishme e korridoreve dhe rrjeteve strategjike ndërkombëtare. Shqipëria ka të gjitha mundësitë të shërbejë si pikë qëndrore edhe në projekte të rëndësishme për furnizimin me gaz të Kosovës, Kroacisë, etj.
 
Te gjitha lajmet >
 

Nisma

+ Data 2020-12-11
International Forum: Vjosa River Basin Region (Albania, Greece) Sustainable Development Strategy Initiative.
[Me shume]
+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


 
© 2007 - 2021 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara