English   |   Kontakt
 
 
 
Sondazh mbi shfrytezimin e kapacitetit prodhues
Sondazhi, i kryer nga Qendra e Studimeve te Konfindustrise, u krye mbeshtetur ne grupin e industrive, qe punojne kryesisht per tregun e brendshem. Perpunimi i te dhenave tregoi, se industrite e lidhura me sektorin e materialeve te ndertimit, te infrastruktures, perpunimit te plastikes, punimeve te aluminit dhe hekurit, drurit kane shenuar uljen me te ndjeshme. Renie te shfrytezimit te kapacitetit prodhues kane patur edhe pjese te industrise se prodhimit te pijeve alkoolike dhe joalkoolike, lengjeve, birres, etj.
Konfindustria vlereson, se per vitin 2015 shfrytezimi i kapacitetit prodhues  te industrise shqiptare arriti ne nivelin mesatar te 63%. Niveli i mesiperm ishte 3.8% me i ulet krahesimisht me vitin paraardhes 2014.
Industri te cilat lidhen me prodhime bazike te popullsise si p.sh miellit dhe nenprodukteve te tij kane qene te ne nivele relativisht te qendrueshme. Si shkaqe kryesore te uljes se shfrytezimit te kapacitetit prodhues per vitin 2015 industrite pjese perberese e sondazhit percaktonin:- uljen e kerkeses se brendshme konsumatore, -rritjen e shkalles se konkurences nga importi, -uljen e investimeve publike. Arsye te tjera ishin edhe disa ndalime te pjesshme ligjore si p.sh ne importin e lendeve te para ne industrine ricikluese, lejet e ndertimit, etj.
 
 

Nisma

+ Data 2020-12-11
International Forum: Vjosa River Basin Region (Albania, Greece) Sustainable Development Strategy Initiative, Permet/Albania,
[Me shume]
+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2020 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara