English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per ndertimin e HEC-it te Skavices

Konfindustria mbështet nismën e shpallur së fundmi nga ekzekutivi për ndërtimin e HEC-it të Skavicës nëpërmjet mënyrës së financimit publik të drejtëpërdrejtë.

Projekti i Hec-it të Skavicës është me përfitim ekonomik të qartë, rikthim të sigurtë të financimit dhe me ndikim pozitiv në gjithë prodhimin e energjisë të kaskadës së lumit Drin.

Financimi i projektit i përllogaritur të HEc-it të Skavicës në afër 600 milion $ është i mundshëm të garantohet nga buxheti i shtetit edhe në kushtet e vështira të sotme pas pasojave të rënda ekonomike të epidemisë Corona 19 dhe tërmetit të 26 nëntorit 2019 për arsye të shtrirjes në disa vite të ndërtimit të veprës dhe shkallës së lartë të efektivitetit të investimit.

Konfindustria vlerëson, se vendimi për ndërtimin e me financim nga buxheti i shtetit duhet të zgjerohet edhe në projekte të tjera në sektoret strategjikë. Mënyra e mësipërme e financimit është e mirëpritur si alternativë më efektive në interesin publik krahësimisht mjaft projekteve problematike, të papërligjura ekonomikisht dhe mundësi të larta korrupsioni dhe subjektivizmi si PPP/partneritetit publik-privat, koncesioneve, etj. të përdorura në shumicë deri tani.

Konfindustria vlerëson, se financimi publik i veprave të mëdha në sektorët strategjikë duhet të zgjerohet edhe si bashkpunim ndërmjet Shqipërisë dhe Kosovës si nxitës i krijimit të Tregut Kombëtar. Gjithashtu, financimi në infrastrukturë dhe sektorë strategjikë është mjet i rëndësishem i praktikuar në shtetet e zhvilluara për zbutjen e pasojave të krizave ekonomike, sikurse po përballet ashpër Shqipëria dhe Kosova.

 
 

Nisma

+ Data 2020-12-11
International Forum: Vjosa River Basin Region (Albania, Greece) Sustainable Development Strategy Initiative, Permet/Albania,
[Me shume]
+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2020 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara