English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria kunder rikthimit te masave te izolimit anti COVID

Konfindustria vlerëson, se pasojat e një rikthimi të mundshëm, qoftë edhe pjesor, të kufizimeve në kuadër të masave kundër Covid 19 do të ishin shkatërrimtare për ekonominë kombëtare. Konfindustria kërkon nga Kuvendi i Shqipërisë, dhënien fund të gjëndjes së jashtëzakonshme  në fuqi deri në 23 qershor 2020, pothuaj 4 muaj nga fillimi i krizës së pandemisë. Shqipëria duhet të ndjeki pa kthim pas modelet e hapjes së ekonomisë dhe lëvizjes së qytetarëve të zbatuara nga gjithë vendet e Rajonit dhe BE.

Konfindustria vëren me shqetësim, se pikërisht përafrimi i përfundimit në 23 qershor 2020 të afatit të dytë kohor të gjëndjes së jashtëzakonshme për shkak të Covid 19, po përkon me shtim të raportimit të prekurve nga institucionet shëndetësore. Njëkohësisht, nuk kanë munguar në vazhdimësi zëra të rëndësishëm nga vendimarrja politike që dëshirojnë për rikthim të masave kufizuese të biznesit dhe lëvizjes qytetarëve.

Fatura financiare e deritashme, që ekonomia shqiptare është e detyruar të paguajë si pasojë e masave kundër Covid 19, është tepër e rëndë. Sipas analizave të Konfindustrisë, vetëm në muajt mars dhe prill të vitit në vazhdim, dëmet ekonomisë reale përllogariten në mbi 2 miliard $. Fatura financiare e dëmeve është shtuar ndjeshëm me disa qindra milionë $ edhe në muajin maj 2020.

Konfindustria vlerëson, se menaxhimi i krizës shëndetësore nga Shqipëria kundër Covid 19 në tërësi ka qene jo profesional, me masa dukshëm jopërpjestimore kundrejt rrezikut të ulët shëndetësor, me pasojë prodhimin e faturës së rëndë financiare. Një përsëritje e mënyrës së mësipërme të menaxhimit të krizës kundër Covid 19 do të kishte pasoja të pallogaritshme të rënda për ekonominë, biznesin, qytetarët, duke rrezikuar deri në qëndrueshmërinë sociale në vend.

 
 

Nisma

+ Data 2020-12-11
International Forum: Vjosa River Basin Region (Albania, Greece) Sustainable Development Strategy Initiative, Permet/Albania,
[Me shume]
+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2020 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara