English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per projektbuxhetin 2021

Konfindustria shpreh shqetësimin për rritjen e ndjeshme të deficitit të parashikuar në PB/projektbuxhetin 2021, duke krijuar dukshëm një buxhet me natyrë të qartë zgjedhore.

Borxhi i ri i parashikuar në projektbuxhetin e paraqitur nga qeveria është në nivelet e 580 milion euro, që përbën 4.2% të të ardhurave të pritshme në vitin financiar 2021.

Konfindustria vlerëson, se rritja e ndjeshme e të ardhurave të parashikuara në buxhetin e vitit 2021 është mjaft më optimist, sesa mundësitë reale të ekonomisë shqiptare. Ekonomia shqiptare në vitin financiar në vazhdim, prekur rëndë nga pasojat e tërmetit të nëntorit 2019 dhe masat kundër Covid 19,  parashikohet nga vlerësimet e institucioneve ndërkombëtare të ketë një rënie nga 6-9% të PPB krahësimsht vitit pararendës, duke e patur praktikisht të pamundur realizimin e të ardhurave të parashikuara në PB 2021.

Borxhi publik i Shqipërisë pranuar nga qeveria ka kapur nivelin e 80% të PPB dhe nëse do të vlerësohen të gjitha detyrimet reale si detyrimet e PPP, të TVSH , të tretëve dhe penalitetet e Gjykatave Ndërkombëtare, etj. deri në fund të vitit 2020 me shumë mundësi tejkalon nivelin 100% të PPB.

 
 

Nisma

+ Data 2020-12-11
Forumi Ndërkombëtar për shpalljen e Nismës për Strategjinë e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Basenit të Lumit Vjosa/Aos ( Shqipëri, Greqi). 11/12/2020
[Me shume]
+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2021 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara