English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per shtimin e ngarkeses fiskale te karburanteve


Konfindustria, shpreh shqetësimin për vazhdimin e pandalshëm të praktikave të  rritjes me akt ligjor të ngarkesës fiskale të karburanteve.

Shqetësimi i Konfindustrisë vjen pas njoftimeve, se do të rriten me akt ligjor 100 milion euro për një periudhë 10 vjecare ngarkesat fiskale, që do të  paguhen nga bizneset dhe qytetarët në cmimet fundore të  shitjes së karburanteve. Veprimi i mësipërm do të ishte edhe më i papranueshëm, sepse është në  kundërshtim të drejtpërdrejtë  me urgjencën e lehtësimit të  domosdoshëm të ngarkesës fiskale mjaft të rëndë të  karburanteve në  vend.

Konfindustria vlerëson, se nuk ka asnjë vlerë emërtimi si koncesion, licensim, etj. i aktit ligjor në fjalë, por rëndësi ka parashikimi dhe ndalimi i pasojave të rënda të rritjes me ligj të cmimeve të karburanteve.      

Shqipëria sot është në vendet e para në botë dhe Rajon për cmimet më të larta dhe cilësinë  jashtë standarteve të  karburanteve, që përbën një  goditje shkatërruese në dëm të  zhvlllimit të ekonomisë kombëtare, bizneseve dhe mirëqënies së qytetarëve shqiptarë.


 

 
 

Nisma

+ Data 2021-07-28
Vjosa Region Investments Forum “ Ecosystem for Sustainable Development. EU Green Agenda. Vjosa actual Emergencies and future Challenges. Technology and Environment. 25/9/2021, Gorge of Kelcyra-Albania
[Me shume]
+ Data 2020-12-11
Forumi Ndërkombëtar për shpalljen e Nismës për Strategjinë e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Basenit të Lumit Vjosa/Aos ( Shqipëri, Greqi). 11/12/2020
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2021 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara