English   |   Kontakt
 
 
 
Ekonomia politike pas zgjedhjeve te 25 prillit

Konfindustria vlerëson, se është me rëndësi thelbësore për ekonominë, biznesin dhe qytetarët shqiptarë, që procesi zgjedhor i 25 prillit të përmbyllet sa më shpejtë në kohë dhe në përputhje të plotë të standarteve demokratike.

Në këtë kuptim Konfindustria mbështet deklaratën e Komisionierit për Zgjerim Z. Oliver Varhelyi për zgjedhjet e 25 prillit si një shenjë e qartë, se BE dhe partnerët ndërkombëtarë po vëzhgojnë nga afër seriozitetin e Shqipërisë në plotësimin e detyrimeve integruese dhe euroatlantike, që kusht parësor për hapjen e negociatave kanë cilësinë e procesit zgjedhor.

Konfindustria vlerëson, se Shqipëria e ka domosdoshmëri ringritjen ekonomike në vitin 2021 pas bilancit të dobët nga politikat e deritashme qeverisëse si dhe goditjet nga tërmeti i vitit 2019 dhe pandemia Covid 19. Suksesi i sezonit turistik 2021 është i rëndësishëm si hap i parë për ringritjen. Përparësitë relative krahësimisht vendeve të rajonit në vaksinimin e popullatës, duhet të përkthehen në sukses të prekshëm ekonomik.

Konfindustria vlerëson, se Shqipëria ka nevojë për ndryshim thelbësor të politikave ekonomike qeverisëse të sotme. Sa më sipër mund të bëhet e mundur vetëm me qëndrueshmëri politike shoqërore, siguruar nga një marrëveshje afatgjatë ndërmjet gjithë palëve vendimarrëse, thellimit të Reformës në Drejtësi si dhe bashkpunimit të ngushtë me partnerët ndërkombëtarë.

 
 

Nisma

+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]
+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login






© 2007 - 2022 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara