English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per situaten problematike ne turizem ne vitin 2021

Konfindustria, duke u nisur nga ngjarja e rëndë e ndodhur në plazhin e Velipojës si dhe disa ngjarje të tjera të papranueshme në bregdet dhe pjesë të tjerat të vendit, kërkon marrjen e masave të jashtëzakonshme dhe të shpejta ndaj individëve dhe institucioneve përgjegjëse, që me paaftësinë, korrupsionin dhe subjektivizmin e tyre po dëmtojnë rëndë industrinë turistike dhe ekonominë kombëtare në tërësi. Përndryshe rrezikojmë, që jo vetëm të dëmtohet viti turistik 2021, por edhe në afatgjatë të preket industria turistike në shkallë vendi.  

Konfindustria vlerëson, se Agjensia Kombëtare e Bregdetit, që duke filluar nga viti 2020, është përcaktuar ligjërisht për menaxhimin e hapsirës bregdetare, duhet të shpjegojë arsyet dhe të nxjerri përgjegjësit, se përse edhe në fund të muajit qershor në fillimin e pikut të sezonit, nuk ka përfunduar ndarja e hapsirave ranore për bizneset turistike. Pikërisht, arsyet të lindura nga korrupsioni dhe paaftësia e agjensive shtetërore, shërbejnë në masë të madhe edhe si shkak për lindjen e përballjeve të papranueshme me humbje deri jetësh njerëzore në kulmin e sezonit turistik.

Konfindustria vlerëson, se industria turistike është me rëndësi thelbësore për zhvillimin e qëndrueshëm të ekonomisë kombëtare. Si e tillë është e domosdoshme, që të ndryshohen dhe përmirësohen thebësisht të gjitha politikat zhvilluese, burimet e financimit, standartet dhe rregullat e menaxhimit të industrisë turistike dhe gjithë aktorëve të saj. Politikat e deritashme e mbështetur në parimin e “laissez-faire/ bë cfarë të duash”, paaftësi të përgjithshme dhe korrupsion në sektorin e ekonomisë turistike shqiptare duhet të marrë fund.

 
 

Nisma

+ Data 2021-09-28
Konfindustria njofton, se në 25/9/2021 u organizua Forumi i Parë Ndërkombëtar Investimeve të Vjosës. Në forum ishin të pranishëm Ministria e Mjedisit dhe Turizmit Znj. Mirela Kumbaro, Kryetarë të bashkive të Rajonit të Vjosës nga Shqipëria
[Me shume]
+ Data 2021-07-28
Vjosa Region Investments Forum “ Ecosystem for Sustainable Development. EU Green Agenda. Vjosa actual Emergencies and future Challenges. Technology and Environment. 25/9/2021, Gorge of Kelcyra-Albania
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2021 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara