English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per tregun e karburanteve ne Shqiperi

Konfindustria, vëren me shqetësim, se cmimet e karburanteve në tregun vendor, qartësisht të tipit kartel, janë  të pandryshueshme ndërkohë, që në  të gjitha tregjet botërore dhe në  vendet fqinje ka një kah i fortë  rënës. Konfindustria vlerëson, se nëse nuk ndërhyet me shpejtësi, pasojat do të jenë edhe më shkatërruese për biznesin, qytetarët dhe ekonominë kombëtare.

Në bursat ndërkombëtare cmimet e karburanteve kanë rënë në pothuaj 21% të cmimit më të lartë të vitit. Vetëm krahësimisht 24 nëntorit 2021, cmimet e karburanteve kane rënë mesatarisht me 12%.

Ndërkohë, në Maqedoninë e Veriut, agjensia rregullatore e karburanteve javën e fundit vendosi për uljen e ndjeshme të cmimit të karburanteve. Cmimet në Maqedoninë e Veriut edhe para uljes së fundit ishin mbi 30% më të ulta se në Shqipëri.

Konfindustria ripërsërit kërkesën për vendimarrjen politike për krijimin e Entit Rregullator të Karburanteve/ERRK, sipas shembullit të Maqedonisë së Veriut.

Tregu i karburanteve në Shqipëri, ka 1.5 miliard dollarë $ qarkullim vjetor dhe kap 10% të PPB.

 
 

Nisma

+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]
+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2022 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara