English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per Autoritetin e Konkurences

Konfindustria i kërkon Kuvendit të Shqipërisë të tregojë kujdes të vecantë në përzgjedhjen e kryetarit të Autoritetit të Konkurencës/AK. AK deri tash, ka dështuar plotësisht në përligjjen e arsyeve të ngritjes dhe mbajtjes nga taksapaguesit shqiptarë për mbrojtjen e interesit publik nga grupimet antitreg. Grupimet antitreg janë shkaku thelbësor, që ndalon zhvillimin e qëndrueshëm të ekonomisë kombëtare si edhe korruptojnë dhe asgjësojnë vetë thelbin e demokracisë. 

Përzgjedhja profesionale dhe pavarësia politike e drejtuesve të AK është jetike në kushtet kur grupimet e tipit kartel, oligopol dhe monopol, janë zotëruese në gjithë tregjet strategjike të vendit. Një pjesë e madhe e tyre janë krijuar nëpërmjet vendimeve politike korruptive të nivelit më të lartë të tipit të “kapjes së shtetit/state capture” dhe mosveprimit në vazhdimësi të agjencive rregullatore të tregut, sikurse është AK.

Rëndësia e mirëfunksionimit të AK shtohet vecanërisht në kushtet kur aleati yne strategjik SHBA ka shpallur strategjinë globale të luftës kundër korrupsionit. Në këtë kuptim Konfindustria mbështet plotësisht deklaratën e Ambasadores së SHBA në Shqipëri Znj. Yuri Kim, se “korrupsioni është kancer” i interesit publik dhe demokracisë.

 
 

Nisma

+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]
+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2022 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara