English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per fiskalizimin dhe te dhenat personale

Konfindustria, duke vlerësuar si tëpër shqetësuese shkallën e mbrojtjes të të dhënave private nga agjensitë publike do të kërkojë zyrtarisht nga vendimarrja politike ndëprerjen me ligj dhe sa më të shpejtë të procesit të fiskalizimit me detyrim për bizneset. Për një afat të pacaktuar deri në sigurimin e standarteve të domosdoshme të sigurisë, fiskalizimi për bizneset do të kërkohet të jetë vetëm vullnetar. Kërkesa e mësipërme vjen pas skandalit në dhjetor 2021 të rrjedhjes masive të të dhënave të ndjeshme private të qytetarëve dhe bizneseve.

Konfindustria vlerëson, se ndërkohë që AKSHI dhe agjensitë e përgjegjëse të informacionit nuk janë në gjëndje të prodhojnë standartet e sigurisë për vetveten e kanë të pamundur të kontrollojnë edhe kompanitë private ndërmjetëse të fiskalizimit. Në këtë rast rreziku i rrjedhjes dhe/ose shitjes së qëllimshme për konkurencën e të dhënave të ndjeshme tregtare të bizneseve rritet jashtëzakonisht shumë. Rrezikojnë të rrjedhin, të grabiten dhe/ose të shiten për konkurencën në formën e spiunazhit tregtar në kohë reale të dhëna shumë të ndjeshme për bizneset si: - furnitorët, - cmimet e blerjeve, - lëvizjet e shitjeve, -klientët, - cmimet e shitjeve, - xhirot, -fitimet, -borxhet, , etj.  

Rrjedhja e të dhënave të mësipërme rrezikon drejtpërdrejtë humbjet financiare deri në falimentim të plotë të bizneseve, duke thelluar në mënyrë të jashtëzakonshme pasojat e skandalit të dhjetorit 2021 me pasoja të rënda në afatgjatë për gjithë ekonominë kombëtare përfshi edhe penalizime të rënda financiare në gjykata të shtetit shqiptar.

 
 

Nisma

+ Data 2021-12-07
Konfindustria në bashkëpunim me aktorët kryesorë të infrastrukturës së energjisë në Shqipëri, organizon Expo Forumin “INFRASTRUKTURA ENERGJITIKE DHE PROJEKTET E INVESTIMEVE 2022 NË KUSHTET E KRIZES GLOBALE DHE LIBERALIZIMIT TË TREGUT”, 10.
[Me shume]
+ Data 2021-09-28
Konfindustria njofton, se në 25/9/2021 u organizua Forumi i Parë Ndërkombëtar Investimeve të Vjosës. Në forum ishin të pranishëm Ministria e Mjedisit dhe Turizmit Znj. Mirela Kumbaro, Kryetarë të bashkive të Rajonit të Vjosës nga Shqipëria
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2022 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara