English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per amnistine fiskale

Konfindustria vlerëson, se kushti kryesor për kryerjen dhe suksesin e nismës së fundit të qeverisë për amnistinë fiskale, është miratimi paraprak nga BE dhe partnerët strategjikë. Cdo diskutim teknik për brendinë dhe zbatimin e “amnistisë” duhet të kryhet pas shpalljes publike të mbështetjes ndërkombëtare.

Së pari, marrja e mbështetjes nga partnerët ndërkombëtarë për “faljen fiskale” ka rëndësi sepse Shqipëria ka angazhimet e saj si pjesë e marrëveshjeve integruese në BE, Nato dhe të sigurisë globale, përfshi edhe luftën kundër pastrimit të parave, korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Së dyti, në mungesë të miratimit të partnerëve strategjikë euroatlantikë për “faljen fiskale” rrezikojmë dështimin e saj të parathënë. Subjektet dhe qytetarët do të shmangeshin nga vetëpërfshirja, pikërisht për arsye të mungesës së sigurisë ligjore të plotë nga kontrollet e mëpasshme të agjencive të specializuara të BE. Shqipëria, në rrugën e saj të proceseve integruese, gjithmonë edhe më shumë do të jetë nën kontrollin  e institucioneve të partnerëve strategjikë, BE, SHBA, etj.

Së treti, mbështetja institucionale e shteteve partnere të BE, SHBA, etj. është vendimtare edhe në zbatimin në praktikë të procesit të “aministisë fiskale”. Ndalimi i përfshirjes në “faljen fiskale” të kapitaleve, që janë me burim korrupsionin politik, trafiqet dhe krimin e organizuar, mund të bëhet e mundur më shkallë të lartë suksesi vetëm me përfshirjen e institucioneve të BE, SHBA dhe partnerëve. Shumica e sasisë së kapitaleve, që do të mund të përfshihen në “amnisti fiskale”janë me burim të drejtëpëdrejtë nga shtetet partnere.

 
 

Nisma

+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]
+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2023 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara