English   |   Kontakt
 
 
 
Organizohet Panairi i Pare Mbarekombetar Prodhimi Shqiptar 2008
Panairi ishte pjese e Nismes se ndermarre nga Konfindustria per Krijimin e Tregut te Hapur MbareShqiptar dhe Rajonal. Per here te pare u perfaqesua e plote industria e rende shqiptare ne nje tregues te qarte te forces dhe investimeve te kryera deri me tash ne industrite vendore dhe njekohesisht si nje thirrje drejtuar politikes vendimarrese shqiptare, qe te mbroje dhe nxise investimet industriale. Ishin mbi 60 kompani industriale te perzgjedhura nga hapesirat shqiptare te Shqiperise, Kosoves, Maqedonise dhe rajonit si dhe koncesionare strategjike te huaj perfaqesues te sektoreve me te rendesishem te ekonomise ne vend dhe rajon. Shenojme se mbulimi mediatik ishte i nje niveli mjaft te larte ne Shqiperi, Kosove dhe Maqedoni.

Panairi ishte i pari ne hapesirat shqiptare per vecorite e tij si vendtakim i: - biznesit me biznesin, - industrive me politiken vendimarrese. Vecori tjeter e Panairit ishte se u pranuan vetem prodhime fundore te industrive shqiptare dhe asnje prodhim fundor i huaj. Ne panair ishin te pranishem edhe perfaqesues te botes financiare dhe universitare ne nje perpjekje per te lidhur kerkesat e industrive, bankave me tregun e punes dhe sistemin arsimor.

- Persa i perket takimit biznes-biznes, panairi ne nje shembull te vecante deri me tash u shfrytezua per te lidhur kontrata te biznesit me njerit tjetrin te kompanive te pranishme dhe perfaqesuesve tregtare te kompanive vizitore, ku u shenuan me dhjetra kontrata te drejtperdrejta me vlera disa dhjetra milione euro.

- Panairi u shfrytezua gjithashtu si nje vend mjaft i mire takimi ndermjet industrive dhe vendimarrjes politike shqiptare te niveleve nga me te lartat te Shqiperise dhe Kosoves. Ne 3 Forume te zhvilluara gjate diteve te panairit u shqyrtuan ceshtje mjaft te rendesishme lidhur me domosdoshmerine dhe menyrat e krijimit te Tregur te Hapur Shqiptar. Forumet u perqendruan ne problematikat e sektoreve strategjike te ekonomise si energjitika, portet, aeroportet, sistemi bankar, transporti si dhe politikat fiskale, tregtare te krijimit te tregjeve te perbashketa shqiptare dhe rajonale. Forumet u shfrytezuan nga operatoret dhe industrialistet per te shkembyer dhe percjelle ne adrese te krereve te institucioneve me te rendeishme Shqiperise dhe Kosoves shqetesimet te ndryshme ne marredheniet me institucionet e fiskut, doganave, tatimeve , autoriteteve rregullatore ne treg, etj. Perfaqesuesit e institucioneve shteterore u shprehen dakort qe te gjitha shqetesimet e industrialisteve te shoqeruara detyrimisht me permiresimet ligjore perkatese te paraqiteshin ne menyre institucionale nepermjet Konfindustrise per te dhene zgjidhje te shpejta.

Panairi i Elites se Industrive Shqiptare do te jete i pervitshem. Nderkohe, Nisma per Krijimin e Tregut te Hapur Shqiptar dhe Rajonal do te vazhdoje duke shqyrtuar nje nga nje te gjitha pengesat dhe duke dhene te zgjidhjet perkatese ligjore per cdo sektor industrial te hapsirave shqiptare dhe me gjere rajonale, me qellim qe ekonomia, industrite dhe qytetaret shqiptare te ndjejne sa me shpejt frutet e nismes ne fjale.
 

Nisma

+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]
+ Data 2019-05-17
Krijimi i komisionit hetimor ne Kuvendin e Shqiperise per humbjet ne gjykatat nderkombetare
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login
© 2007 - 2020 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara