English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per krijimin e Ministrise se Ekonomise
Konfindustria vlerëson, se vendimi i Kryeministrit Rama për krijimin e Ministrisë së Ekonomisë si portofol i veçantë i ndarë nga Ministria e Financave, është i drejtë ndonëse i vonuar. Konfindustria kërkon gjithashtu, që Ministria e Ekonomisë duhet të ketë në përgjegjësinë e saj politikat tregëtare si domosdoshmëri në kushtet e negociatave të integrimit në BE. Konfindustria i ka kërkuar në vazhdimësi vendimarrjes politike ndarjen e Ministrisë së Ekonomisë nga Financat për të shmangur përplasjen e mprehtë të interesave institucionale me pasoja të rënda sidomos për industritë dhe prodhimin vendor dhe favorizim i hapur i grupeve importuese. Pasoja të politikave të mësipërme janë të dukshme edhe në goditjen e rëndë të eksporteve shqiptare, largimin e investitorëve të huaj si p.sh në sektorin fason si dhe efektivitetin e ulët të projekteve dhe investimeve kapitale. Konfindustria, mbështetur në shqetësimet e sipërmarrjes ka kundërshtuar publikisht në mjaft raste të paraqitjes nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë të nismave ligjore, që godasin industritë, duke favorizuar importuesit.
 

Nisma

+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]
+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne [email protected]  
Login
© 2007 - 2024 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara