English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per kontrabanden ne sektorin e karburanteve
Konfindustria vlerëson si mjaft shqetësuese vazhdimësinë e nivelit e ulët të zhdoganimit të karburanteve në Shqipëri edhe në vitin 2023, që përkthehet në kontrabandë dhe të ardhura të munguara në vlera tepër të lartë për buxhetin e shtetit. Sipas të dhënave shtetërore në vitin 2023 janë zhdoganuar rreth 620 mijë ton karburante. Shifra e mësipërme është rreth 15% më e ulët krahësimisht me Kosovën ndërkohë, që duhet të ishte të paktën 30% më e lartë. Sa më sipër, nëse krahësojmë numrin e automjeteve dhe madhësinë e ekonomisë ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë. Krahësimi bëhet edhe më shqetësues, nëse merret parasysh, se sipas të dhënave zyrtare Shqipëria gjatë vitit 2023 kishte edhe nivelin absolut prej 10 milionë turistësh. Në kushtet e mësipërme vlerësohet/ se të ardhurat e munguara në buxhetn e shtetit nga kontrabanda e karburanteve janë jo më pak, se 200 milionë $/vit. Konfindustria ripërsërit kërkesën e saj ndaj ekzekutivit për përmirësime thelbësore në luftën kundër kontrabandës, monopoleve, mungesës së konkurencës në treg dhe uljen e ngarkesës fiskale të karburanteve. Kontrabanda e karburanteve në Shqipëri në raste të shumta bëhet edhe nga shtete si Rusia, Irani, Libia nën embargon e OKB. Shqipëria ka cmimet më të larta në rajon të karburanteve, që ndikon drejtëpërdrejt në zhvillimin ekonomik tërësor, rritjen e kostove të industrive dhe prodhimit vendor si dhe godet rëndë mirëqënien e qytetarëve.
 

Nisma

+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]
+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne [email protected]  
Login
© 2007 - 2024 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara