English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per politikat tregtare
Konfindustria vlerëson, se politikat tregëtare në fuqi po dëmtojnë rëndë industritë dhe prodhimin vendor, duke favorizuar grupet importuese. Indiferentizmi dhe mungesa e profesionalizmit të ministrive përgjegjëse është i papranueshëm kur qartësisht politikat tregëtare të shteteve importuese në shumë raste janë në kundërshtim me marrëveshjet ndërkombëtare. Pasojat janë vecanërisht shqetësuese në industrinë ushqimore dhe sektorin bujqësor. Rritja e fuqishme e importeve ushqimore dhe bujqësore ka ulur ndjeshëm edhe përfitimet e ekonomisë kombëtare nga sektori i turizmit. Konfindustria vlerëson, se në dy muajt e parë të vitit 2024 sasitë importe e fruta perimeve janë rritur afërsisht me 50-80% krahësimisht vitit pararendës. Ndërkohë, eksportet shqiptare bujqësore nuk shënojnë rritje. Përfitues i madh në vitin 2023 ishte Serbia, që shtoi eksportet drejt Shqipërisë me mbi 30%, duke zënë vendin e parë. Problematikat e rënda tregtare të shoqëruara me ato fiskale, dhe financiare si dhe zhvleftësimin e fortë të Euro-s kundrejt Lek-ut kanë shtuar ndjeshëm konkurencën e prodhimeve të huaja kundrejt atyre vendore me pasoja të rënda në afatgjatë.
 

Nisma

+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]
+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne [email protected]  
Login
© 2007 - 2024 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara