English   |   Kontakt
 
 
 
Pakete Fiskale 2007
Konfindustria njofton se ne mbremjen e  dates 9/7/2007 Kuvendi  Shqiperise miratoi nen per nen Paketen Fiskale 2007, nderkohe qe ishte miratuar ne parim disa dite me pare. Ne Paketen Fiskale u morren parasysh pothuajse te gjitha kerkesat kryesore te Konfindustrise, duke shenuar keshtu nje sukses te plote. Eshte per tu shenuar qe kerkesat e Konfindustrise pas sqarimeve dhe kontakteve te drejtperdrejta, u miratuan me konsensus nga te gjitha partite politike kryesore parlamentare.
Shenohet para se gjithash precedenti shume pozitiv i ndihmes konkrete per industrine prodhuese shqiptare nepermjet favorizimit te saj kundrejt prodhimeve te importit nepermjet politikes se akcizave, sipas propozimeve te Konfindustrise. Kemi te bejme me rastin e pare te ketij lloji ne politiken ekonomike shqiptare, qe i hap rrugen dhe perseritjes edhe per sektore te tjere te industrise shqiptare. Nga Paketa Fiskale 2007 shenojme si perfitues kryesore te kerkesave te Konfindustrise:
- Industrine e prodhimit te veres dhe pijeve alkoolike. Jo vetem u be e mundur qe Konfindustria te shmangte rritjen e bere fakt nga Qeveria Shqiptare te akcizave qe shkonin ne intervalin 40%-150%, por njekohesisht nje barre e tille e diferencimit te akcizes, ju kalua importuesve, qe kalojne sasine e prodhimit te percaktuar nga Konfindustria bazuar ne interesat e industrive shqiptare.
- Industria e prodhimit te birres. Praktikisht u arrit qe importit ti rritet me 30% masa e akcizes kundrejt prodhimit vendas. Mjaft kerkesa te tjera te Konfindustrise, qe kane te bejne me politiken ekonomike te pergjithshme te vendit u morren parasysh plotesisht ose pjeserisht ne Paketen Fiskale 2007. Konfindustria me plotesimin ne mase te madhe te kerkesave te saj nga Qeveria e Kuvendi i Shqiperise ne Paketen Fiskale 2007, arriti sukses te madh ne konsolidimin si institucioni perfaqesues i industrise vendore dhe partner serioz i qeverisjes ekzekutive dhe parlamentare te te gjitha partive ne pergatitjen e politikave ekonomike.  
 
 

Nisma

+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]
+ Data 2019-05-17
Krijimi i komisionit hetimor ne Kuvendin e Shqiperise per humbjet ne gjykatat nderkombetare
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2020 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara