English   |   Kontakt
 
 
 
Pranimi i kerkeses se Konfindustria per perjashtimin nga pagesat per leje ndertimi te bizneseve te prekura nga termeti.

Konfindustria vlerëson pozitivisht plotësimin së fundmi nga qeveria të kërkesës së saj për përjashtimin nga pagesa të lejeve të rindërtimit të bizneseve të shkatërruara nga tërmeti i nëntorit 2019.

Konfindustria në fillim të shtatorit 2020, duke marrë shkak nga shqetësimet e bizneseve, i kërkoi zyrtarisht Kryeministrit Z. Edi Rama dhe ministrave përgjegjës për gjëndjen e papranueshme ligjore në fuqi prej 10 muajsh. Bizneseve të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit u kërkohej të paguanin për lejen e rindërtimit të ndërtesave të shkatërruara, sikur të ishin leje fillestare.

Konfindustria në kërkesën e saj drejtuar qeverisë arsyetoi, se gjendja ishte tërësisht në kushtet e absurdit. Jo vetëm nga qeveria nuk ofrohej ndihmë financiare për bizneset e dëmtuara nga fatkeqësia natyrore, por u kërkohej të ripaguanin për dhënien e lejeve edhe kur bizneset i merrnin vetë përsipër shpenzimet e rindërtimit dhe sipas kushteve njejta të lejes së mëparshme.

Mbështetur në të dhënat e ardhura pranë Konfindustrisë tërmeti i 26 nëntorit 2019 shkaktoi dëmtime të pjesshme dhe të plota në mbi 250 biznese kryesisht në qarqet e Durrësit, Tiranës, etj. Disa industri të rëndësishme, që punësonin me qindra puntorë u shkatërruan pothuaj krejtësisht me dhjetra milionë euro dëme të pësuara.

 
 

Nisma

+ Data 2020-12-11
International Forum: Vjosa River Basin Region (Albania, Greece) Sustainable Development Strategy Initiative.
[Me shume]
+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
+ Data 2020-05-02
Qeveria miraton kerkesen e Konfindustria per rihapjen e aktivitetit te industrive te sherbimeve,Qendrave Tregtare. Kerkesa zyrtare iu drejtua Kryeministrit Z.Edi Rama. Sipas njoftimit zyrtar Qendrat Tregtare do te hapen ne date 11 Maj 2020. Qendrat Tregta
+ Data 2019-11-16
Në 15/11/2019, në Divjaka Resort, Divjakë u zhvillua edicioni 1 i Expo Forumit “Albania Agri Financing and Food Safety 2019” organizuar nga Konfindustria në bashkpunim dhe me mbështetjen e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural/MBZHR, B
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2021 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara