English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per liberalizimin e tregut te sherbimit te kontrollit te makinave

Konfindustria mbështet si një veprim të mirëpritur vendimin e fundit të ekzekutivit për dhënien fund të monopolit dhe liberalizimin e tregut të shërbimit të kontrollit të makinave.

Hapja e plotë e tregut për përfshirjen e mundshme të qindra operatorëve/serviseve, shmangia e cdo mënyre të tërthortë monopolizuese, shoqëruar me vendosjen me ligj të vlerës së sipërme të tarifave do të sjellë shtimin e konkurencës me ndikim pozitiv në uljen e kostove, rritjen e cilesisë së shërbimit dhe formalizimin e ekonomisë.  

Monopolizimi i deritashëm i tregut nga koncesionarë privatë tregoi qartë mungesën e eficiencës së shërbimeve të ofruara, duke shkaktuar dhjetra milionë euro kosto në dëm të bizneseve dhe qytetarëve shqiptarë në formën e tarifave të paguara, gjobave të marra dhe kohës së humbur. Gjithashtu, monopolizimi i tregut provoi dhe paaftësinë dhe/ose mosdashjen e agjencive qeveritare të kontrollit për mënjanimin e pasojave të dukshme në dëm të qytetarëve, biznesit dhe ekonomisë kombëtare.

 
 

Nisma

+ Data 2020-12-11
Forumi Ndërkombëtar për shpalljen e Nismës për Strategjinë e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Basenit të Lumit Vjosa/Aos ( Shqipëri, Greqi). 11/12/2020
[Me shume]
+ Data 2020-01-07
Illicit&Money Laundering versus Albanian Business. Plani i veprimeve 2020-2022 e Konfindustrise per pranine, ndikimin dhe perballjen me fenomenet e "parave te zeza" dhe "pastrimit te parave" ne ekonomine shqiptare, vleresuar nga kendveshtrimi i biznesit.
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne ide@konfindustria.al  
Login


© 2007 - 2021 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara