English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per cmimin e naftes
Konfindustria vlerëson, se ulja cmimit të karburanteve gjatë muajit dhjetor 2023 është e mirëpritur, por e pamjaftueshme. Në vlerësim krahësimor me shtetet fqinj si Maqedoni e Veriut, Kosovë dhe Bosnje Herzegovinë cmimet e karburanteve në tregun shqiptar janë ende deri në 20 lekë më të shtrenjta. Vlerësimi i diferencave të mësipërme bëhet duke mbajtur parasysh edhe ngarkesën fiskale të krahësuar të secilit vend me Shqipërinë. P.sh në Maqedoninë e Veriut cmimi i ‘diezel’, që është në kufijtë e 130 lekë/litër ndërkohë, që në të njejtën kohë në tregun shqiptar është mbi 180 lekë/litër. Mjaft shqetësuese është edhe koha e gjatë e mbajtjes së cmimeve të shtrenjta në tregun shqiptar ndërkohë, që në bursat ndërkombëtare ka patur rënie të ndjeshme pasqyruar drejtëpërdrejtë në shtetet e tjera. Pervec goditjes së drejtëpërdrejtë për qytetarët, diferencat e mëdha në cmimet e larta dhe cilësinë e dobët të karburanteve të Shqipërisë me shtetet e rajonit dhe më gjerë, godet rëndë fuqinë konkuruese të mallrave dhe shërbimeve “Made in Albania”.
 

Nisma

+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]
+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne [email protected]  
Login
© 2007 - 2024 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara