English   |   Kontakt
 
 
 
Konfindustria per cmimet e karburanteve
Konfindustria përsërit shqetësimin për mospasqyrimin e rënies së fortë të çmimit të karburanteve në tregjet ndërkombëtare në tregun vendor. Konfindustria do të kërkojë nga vendimarrja politike mbajtjen e një seance dëgjimore në Kuvendin e Shqipërisë me ekzekutivin dhe Autoritetin e Konkurencës për gjëndjen e papranueshme në tregun e karburanteve. Fillimi i 6 mujorit të dytë 2024 çmimi i karburanteve në tregjet botërore shënoi rënie historike vjetore në 77$ US/ fuçi. Në tregun shqiptar të karburanteve rënia e çmimeve botërore nuk është pasqyruar. Gjithashtu, forcimi i dukshëm i Lek-ut ndaj Dollarit $ dhe Euro-s nuk po ndikon në uljen e cmimeve të karburanteve në vend. Tregu i karburanteve në Shqipëri, i organizuar në formën e kartelit dhe oligopolit si edhe mosveprimi i institucioneve rregullatore si Autoriteti i Konkurencës, nuk e përcjell uljen e fortë të çmimit të karburanteve si dhe forcimin e dukshëm të Lek-ut në rënien e cmimeve fundore për qytetarët dhe bizneset. Shqipëria vazhdon të ketë cmime të tepër të larta të karburanteve në krahësim me shtetet e tjera të rajonit si Kosova dhe Maqedonia. Duke barazvlerësuar dhe ngarkesën fiskale përkatëse, cmimet e karburanteve në Shqipëri në muajin aktualisht janë të paktën 28-30 lek/litër më të shtrenjta sesa në Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut. Përmendim, se shtetet në fjalë kanë kosto shtesë krahësimisht Shqipërisë në tregun e karburanteve.
 

Nisma

+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]
+ Data 2022-05-25
Konfindustria (www.konfindustria.al) in cooperation with the National Environment Agency and the National Agency of Natural Resources will organize the first International Expo Forum " Albanian Oil & Gas Industry versus Environmental Standards. Challenges
[Me shume]

Njoftime

+ Data 2021-05-22
http://arka.com.al/ Creating unique and sustainable spaces for extraordinary life experience
+ Data 2021-02-04
PËRSE SHQIPËRIA DUHET TË HEQË DORË NGA HIDROENERGJIA DHE TË RUAJË LUMIN E FUNDIT ME RRJEDHJE TË LIRË NË EVROPË/ /https://cf.iisd.net/savi/story/perse-shqiperia-duhet-te-heqe-dore-nga-hidroenergjia-dhe-te-ruaje-lumin-e-fundit-me-rrjedhje-te-lire
+ Data 2020-05-20
Qeveria pranon kërkesen e përsëritur të Konfindustria për rikthimin sa më shpejt në normalitet duke zgjeruar ndjeshëm fashën orare, duke lejuar levizjen e njerëzve pa autorizim dhe duke hapur kategori të ndryshme biznesesh.
 
Tregu i Ideve
Miq, ju ftojme ne bashkebisedim! Tema e dites:  Si e vleresoni nismen e BE per Krijimin e Tregut te Perbashket Rajonal te vendeve te Ballkanit Perendimor. Tregu Rajonal perballe Tregut Kombetar Shqiperi-Kosove. Dergoni mendimet tuaja ne [email protected]  
Login
© 2007 - 2024 Konfindustria. te gjitha te drejtat e rezervuara